کد مطلب: 151163
پرداخت صددرصدي بودجه نيروهاي مسلح/ فقروفساد بزرگترين منکرات هستند
تاریخ انتشار : 1394/02/05 18:39:27
نمایش : 1087
رئيس‌جمهور با اشاره به پرداخت ۱۰۰درصدي بودجه نيروهاي مسلح گفت: برخي به ما ايراد مي‌گيرند که اين دولت بنا بود دولت پليسي نباشد و فضاي امنيتي را کم کند، پس چرا بودجه نيروهاي مسلح را افزايش مي‌دهد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از مهر، حجت‌الاسلام حسن روحاني امروز شنبه در همايش سراسري فرماندهان، روسا و مديران ناجا گفت: امنيت يکي از نعمت‌هاي الهي است و اساساً ايمان از همان ريشه امن است؛ ايمان به خداوند و دين هم براي قلب و روح انسان، آرامش و امنيت مي‌آفريند و هم براي زندگي اجتماعي و سياسي، امنيت‌آفرين است.

وي با اشاره به حديثي از پيامبر (ص) گفت: پيامبر (ص) سلامتي و صحت در جامعه را دو نعمتي مي‌داند که هر فردي از جامعه تا زماني که آن را دارد، قدرش را نمي‌داند اما اگر حادثه ناامني در جامعه پيش آيد، مساله امنيت در ذهن مردم مطرح مي‌شود.

رئيس‌جمهور افزود: دولت يازدهم در کنار همه برنامه‌هايي که بر دوش خود داشته و متعهد به اجراي آن بوده است؛ به هر وعده‌اي که در انتخابات داده، در پي اجراي آن بوده و است تا آنها را نعل به نعل محقق کند.

حجت‌الاسلام روحاني با بيان اينکه يکي از برنامه‌هاي دولت که از آغاز به آن اهميت داده، مساله امنيت در کنار مساله سلامت بوده است، گفت: ما حتي سال ۹۲ و ۹۳ عليرغم مشکلات مالي که در شرايط تحريم داشتيم و با توجه به اينکه قيمت نفت به زير نصف کاهش پيدا کرده است و همه کشورهاي همسايه ما که پولدار هستند و برخي از آنها توطئه کاهش قيمت نفت را طراحي کرده‌اند و خودشان گرفتار شده‌اند، اما ما به تعهدات خود جامعه عمل پوشانديم.

وي تاکيد کرد: در سال ۹۲ بودجه عمراني ۲۲ هزار ميليارد تومان، در سال ۹۳ بودجه عمراني ۳۲ هزار ميليارد بوده است؛ يعني در ظرف اين دو سال ضمن اينکه بودجه جاري را پرداخت کرديم، بودجه عمراني را افزايش داديم.

رئيس‌جمهور با بيان اينکه اتکاي کشور ما به نفت در بودجه سال ۹۴ از هميشه تاريخ ايران پايين‌تر است، افزود: اگر بودجه برخي دستگاه‌هاي اجرايي را از ۹۰ درصد ، ۹۲ درصد، ۹۵ و ۸۷ درصد تخصيص داده‌ايم بودجه نيروهاي مسلح را در سال‌هاي ۹۲ و ۹۳ صددرصد پرداخت کرده‌ايم.

وي اضافه کرد: بودجه نيروي انتظامي را در سال ۹۲ بالاي صددرصد پرداخت کرديم.

حجت‌الاسلام روحاني ادامه داد: برخي به ما ايراد مي‌گيرند که اين دولت بنا بود دولت پليسي نباشد و فضاي امنيتي را کم کند، پس چرا بودجه نيروهاي مسلح را افزايش مي‌دهد.

وي خاطر نشان کرد: يکي از اشکالاتي که در ذهن عده‌اي وجود دارد، همين است. جامعه پليسي و جامعه داراي پليس خوب دو مقوله است؛ امنيت جامعه و امنيتي کردن جامعه دو مقوله ديگر است. براي امنيت بايد هزينه کرد. البته موفق‌ترين نيروي امنيت در جامعه، نيرويي است که خرج آن کم باشد و در عين حال بهره‌وري از توان آن نيرو بيشتر باشد.

رئيس‌جمهور گفت: موثرترين نيرو، کم‌‌هزينه‌ترين نيرو است. اگر ما بتوانيم اثربخشي ناجا را افزايش دهيم، کار بزرگي انجام داده‌ايم.

حجت‌الاسلام روحاني با اشاره به سال «همدلي و همزباني» و ضرورت توجه به اين مهم، تاکيد کرد: همدلي اول ميان خودتان يعني نيروهاي ناجا بايد محقق شود، چرا که ناجا خانواده بزرگي است. همه جا پليس مسئوليت سنگيني را بر عهده دارد؛ از حراست از مرزها تا همه روستاها، شهرها و جاده‌ها و همچنين کاهش آسيب‌هاي اجتماعي و اجراي قانون.

وي افزود: اگر مي‌خواهيم همدلي را برقرار کنيم، اول در داخل آن بخشي که هستيم بايد آن را محقق کنيم. همدلي با ساير نيروهايي که امنيت را برقرار مي‌کنند، ضروري است؛ يعني با ساير نيروهاي مسلح و نظامي که هم در مرز و هم در شهر به وقت ضرورت، بايد همدلي داشته باشيد.

رئيس‌جمهور با بيان اينکه امتيازي که ناجا دارد، اين است که جانشين فرمانده کل قوا در اين نيرو، وزير کشور است، تصريح کرد: اين حلقه وصلي ميان ناجا و دولت است.

حجت‌الاسلام روحاني ايجاد امنيت را در سايه همدلي، هماهنگي و همکاري بين دولت و نيروهاي مسلح و اطلاعاتي امکانپذير دانست و تاکيد کرد: اول بايد به ريشه‌هاي مساله امنيت توجه کنيم و بعد تحقق امنيت.

وي فقر و بيکاري را اولين عامل ناامني در جامعه عنوان کرد و گفت: آن نهي از منکري که مي‌گوييم، اينهاست. منکر اصلي در جامعه، فقر، بيکاري، فساد و ريا است که بايد از بين برود. اما ما به ۲ تا ۳ فرع در منکر چسبيده‌ايم و فکر مي‌کنيم منکر و معروف آنهاست. در صورتي که منکر هماني است که مردم مي‌گويند اين کار بدي است. مقابله با يک منکر زماني است که وقتي پليس با آن برخورد مي‌کند، مردم براي آن کف مي‌زنند.

پليس موظف به اجراي اسلام نيست

به گزارش مهر، رئيس‌جمهور در بخش ديگري از سخنان خودگفت: اساس حکومت اسلامي، يعني حکومت قانون و اين امام راحل در سخنراني هايش نه يک بار که ده ها بار تذکر داده و فرموده است. حکومت اسلامي يعني حکومت قانون و همه در برابر قانون مساوي هستند.

حجت‌الاسلام روحاني با بيان اينکه در نظام اسلامي، شرع و قانون در کنار هم قرار گرفته‌اند، گفت: پليس موظف به اجراي اسلام نيست. هيچ پليسي نمي‌تواند بگويد اين کار را براي آنکه خداوند و يا پيامبر (ص) در فلان روايت گفته است، انجام مي‌دهم؛ اين موضوع ربطي به پليس ندارد. پليس تنها يک وظيفه دارد و آن، اجراي قانون است.

وي با بيان اينکه احکام شرع در قانون نيز عيناً آمده است، گفت: وقتي نمايندگان مردم در چارچوب احکام شرعي، قانوني را تصويب مي‌کنند؛ همين قانون کافي است و اين قانون بر اساس شأن اسلام است.

رئيس‌جمهور ادامه داد: بسياري از مسائل شرعي به ايمان مردم مربوط است و عبادت فردي است. لذا تنها به خود فرد مربوط مي‌شود؛ مانند احسان به والدين.

حجت‌الاسلام روحاني تاکيد کرد: اگر در قانون متني بيايد، پليس تنها در جايي مي‌تواند وارد شود که اولاً مصوب قانون باشد و دوماً قانون، روشن و صريح باشد.

وي با بيان اينکه قانون بايد صريح، شفاف و اعلان شده باشد، گفت: اگر مي‌خواهيم قانون را اجرا کنيم، قانون بايد شفاف و صريح باشد و در اصطلاح حقوقي «ابلاغ شده» باشد و آنجا پليس بايد وارد شود و قانون را اجرا کند.

رئيس‌جمهور با تاکيد بر اينکه پليس بايد در اجراي قانون، اولويت‌ها را نيز مورد توجه قرار دهد، گفت: شما اولين جمع هستيد که با مردم از طرف نظام برخورد داريد و شما مظهر اقتدار مسلحانه هستيد.

حجت‌الاسلام روحاني با بيان اينکه اقتدار غير از زور است، گفت: اقتدار يعني قدرت مشروع و مقبول و هر کجا شما اعمال قدرت مي‌کنيد، اگر مشروع و مقبول باشد، همه استقبال مي‌کنند.

وي با تاکيد بر اينکه برخورد نيروي انتظامي در صحنه اجتماعي نياز به آموزش و دقت لازم دارد، گفت: در صحنه اجتماعي برخي از موارد خيلي سخت مي‌شود و حُسن خُلق مي‌خواهد.

رئيس‌جمهور ادامه داد: نبايد يادمان برود که صاحب کشور، مردم هستند و ما بايد نوکر مردم باشيم. همه کارگزاران نظام، نوکر مردم هستند و هيچ سمتي بالاتر از نوکري نيست. مردم صاحب کشور هستند و ما نيز خادم مردم هستيم و پليس هم افتخارش اين است که خادم مردم در بخش امنيت است.

حجت‌الاسلام روحاني با بيان اينکه برخورد با جرم و مجرم متفاوت است، گفت: در مواجهه با مجرم بايد حواسمان باشد که فقط با جرم برخورد کنيم و در برخورد با جرم، معيار تنها قانون است.

وي برخورد پليس با جوانان و زنان را مورد توجه قرار داد و گفت: در برخورد با مردم، اخلاق حسنه، روي خوش، تواضع و ادب بايد داشته باشيد؛ مخصوصا نسبت به جوانان و زنان وظيفه ما سنگين‌تر است. چرا که جوان هنوز تجربه کامل در زندگي نديده، شغل و مسکني ندارد و با يک آدم ۵۰-۴۰ ساله که تجربه زندگي دارد، متفاوت است.

رئيس‌جمهور افزود: زنان هم همين‌گونه‌اند. همانطور که امام علي (ع) فرمود: «اگر زني به شما فحش داد، حق جواب دادن نداريد و حساب زن فرق مي‌کند».

حجت‌الاسلام روحاني با تاکيد بر اينکه قانون براي همه اقشار مختلف جامعه مساوي است،‌ گفت: نحوه اجراي قانون و ادب براي اجرا، آموزش مي‌خواهد.

وي تصريح کرد: گاهي نيروي مسلح و امنيتي ما و يا حتي دولت و ديگر دستگاه‌ها درگير يک تهديد فرضي مي‌شوند که اين تهديد را يک عده‌اي بافته‌اند و من مثال‌هاي زيادي در اين زمينه دارم که در ۶-۵ مورد کشور را از جنگ نجات داديم که گاهي خيالي، اغراق و مبالغه بوده است.

رئيس‌جمهور افزود: همين الان که رئيس دولت هستم، لحظه اي نيست که به من مي گويند فلان موضوع تهديد است و من چهار تا سئوال مي‌کنم، مي‌بينم که تهديد نيست.

حجت‌الاسلام روحاني با اشاره به اينکه برخي از تهديد فرضي، تهديد واقعي درست مي‌کنند، گفت: عکس‌العمل شما در برابر تهديد خيالي، تبديل به تهديد واقعي مي‌شود.

وي آموزش و تحقيقات را در جلوگيري و مبارزه با جرم مورد توجه قرار داد و گفت: ما بايد ريشه جرم را پيدا و فضاي فرهنگي جامعه را درست کنيم، چرا که نسل جوان ما در شرايط ويژه‌اي قرار گرفته و اين‌گونه نيست که با چهار تا ابزار بتوانيم به هدف برسيم.

رئيس‌جمهور انسان را موجود پيچيده‌اي دانست و گفت: ممکن است يک آدم خوب در عرض يک هفته تبديل به يک آدم بد شود. لذا عوامل مختلفي در سطوح يک جامعه دخالت دارند که ما بايد اين عوامل را شناسايي کنيم، چرا که امنيت‌بخشي بيشتر نرم‌افزاري است تا سخت‌افزاري.

حجت‌الاسلام روحاني اولويت‌بندي را از ديگر وظايف نيروي انتظامي ناميد و گفت: قانون‌شکني ممکن است صدها علت داشته باشد و شما، نيروي انتظامي ضابط قانون هستيد و بايد قانون را اجرا کنيد. گاهي پليس به يک جرم کوچک مي‌چسبد و ممکن است از ديگر جرم‌ها غافل شود؛ لذا براي مبارزه با جرم بايد هماهنگ و در کنار هم باشيم.

وي مواد مخدر و آسيب‌هاي اجتماعي را از مهم‌ترين اولويت‌هاي اجتماعي نام برد و گفت: عدم استحکام خانواده، آسيب‌هاي اجتماعي، بيکاري، فقر و مواد مخدر اولويت ماست که ريشه بسياري از مفاسد و جرايم است؛ البته مسائل فرهنگي هم تاثيرگذار است.

رئيس‌جمهور خاطر نشان کرد: دولت مي‌داند که امروز پليس چه بار سنگيني بر دوش دارد و مي‌داند در شرايطي که باب شهادت براي برخي گويي بسته شده، باب شهيد براي پليس همواره گشوده است و پليس سربازي است که در خط مقدم مبارزه با قانون‌شکنان قرار دارد و جان و سلامتي‌اش را در راه امنيت جامعه فدا مي‌کند.

حجت‌الاسلام روحاني با بيان اينکه مردم و دولت قدردان خدمات نيروي انتظامي هستند، گفت: ما بايد يادمان باشد که در اجراي قانون همواره اولويت‌ها را مد نظر قرار دهيم و تهديدات خيالي ما را در وادي قرار ندهد که کار را سخت کند.

وي با تاکيد بر اينکه همه مردم در برابر قانون برابر هستند، گفت: حقوق شهروندي براي همه يکي است. همه ايراني هستند و در برابر قانون مساوي‌اند و آنهايي هم که در کشور ما توريست هستند و يا اقامت دارند،‌ در پناه امنيت نيروي انتظامي هستند و شما بايد همه را يکسان ببينيد تا مقبوليت کار شما در جامعه بيشتر شود.

رئيس‌جمهور همچنين با اشاره به تيم جديدي که از سوي مقام معظم رهبري عهده‌دار مسئوليت نيروي انتظامي شده است، گفت: ما به شما خوشامد مي‌گوييم و از زحمات تيم قبلي نيز سپاسگزاري مي‌کنيم. دولت حامي شما و در کنار شما خواهد بود.

حجت‌الاسلام روحاني با بيان اينکه امسال، سال «رونق اقتصادي» است، خاطر نشان کرد: بايد پليس به ما در اين زمينه کمک کند چرا که بدون کمک شما، پيشرفت و رونق اقتصادي امکانپذير نيست.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html